Cast

Bennie Tibbe, tenor – De Ridder
Bennie heeft zich aangemeld om mee te doen aan de Volksopera Assen na een oproep in de sociale media. Hij heeft ruim podiumervaring opgedaan als drummer/zanger met een top 40 band. Hij heeft een brede muziek smaak en luistert graag naar klassieke muziek. Toen hij de oproep voor de Volksopera Assen tegen kwam wilde hij wel eens de uitdaging aan gaan om klassieke zang te gaan doen. Onder professionele begeleiding van zangcoach Janny Zomer is Bennie druk doende met repeteren voor zijn rol.

 

Nathan Green, tenor – Mo
is artiest/muzikant. Muziek is zijn leven en hij probeert daar dan ook zijn carrière van te maken. Door veel songs te schrijven, ze uit te brengen en op te treden. Daarnaast speelt hij ook als zanger/toetsenist bij de rapper Haas. In het stuk speelt hij Mo, die als een blok valt voor Agnes.
Hij vindt de repetities erg tof. Hij zingt normaal popmuziek dus opera zingen en erbij acteren is iets compleet nieuws voor hem. Maar hij staat altijd open voor nieuwe uitdagingen, daarom heeft hij besloten mee te doen.

 

Aysa Yilmaz, sopraan – Agnes
is 16 jaar. Zij zit op de middelbare school. Haar mentor zingt in een ander koor in Assen en zij vroeg bij het zien van de facebook pagina of het iets voor Aysa was. Ze vindt de repetities erg leerzaam en gezellig!

 

 

Helma Beute, lyrico spinto sopraan – oma Agnes
Helma heeft in een popkoor gezongen en in verschillende blues/rock bands.
Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Zij hoorde van een kennis van de volksopera en dacht wie weet is dat wel leuk; het is inderdaad erg leuk!
Helma Beute heeft altijd wel eens gedacht om iets met klassieke muziek te doen, toen dit op haar pad kwam. Ook mag zij onder begeleiding van zangcoach Janny haar rol instuderen.

 

Paul van Schaik, tenor – vader van Mo
Deed ooit een theateropleiding aan de Amsterdamse theaterschool. Ging daarna echter werken in de gezondheidszorg. Zong in diverse popgroepen.Was verbonden aan Musicalgroep Hoogeveen. Daarna rollen bij diverse gezelschappen zoals de nieuwjaarsproductie van de Nieuwe Kolk in Assen Once upon a dream en Robin Hood en de Noormannen van Theatergroep Maria in Campis. Werd op de volksopera geattendeerd via een post op facebook. Een mooie, uitdagende rol om te spelen en te zingen. Hij wordt hierin geweldig ondersteund door zangpedagoge Janny Zomer en regisseur Charles Hens

 

Phuong Khanh, sopraan – kleine Agnes
woont in Assen en komt uit Vietnam waar zij 17 jaar muzieklerares was. Zij houdt van klassieke muziek (aria, opera en operette) en kerkmuziek. Haar man attendeerde haar op de mogelijkheid om mee te doen aan de Volksopera. Ze gaat graag naar Janny Zomer en Charles Hens om haar rol te oefenen. Iedereen is zo vriendelijk.

 

Robert Beelen, bariton – Vader van Agnes
In maart 2016 Robert heeft de rol van Jezus vertolkt in The Passion Assen.
In  2018 speelde hij in de nieuwjaarsproductie van De Nieuwe Kolk Once upon a dream, in ensemble Musical De Jantjes en in het meisje van Yde.  Hij werd getagd op Facebook en doordat zijn beide broers  vroeger op het conservatorium studeerden, vindt hij dat opera in deze fase van zijn leven wel iets voor hem zou zijn. Muziek was in het gezin altijd heel belangrijk en toch heeft hij er toen uiteindelijk niets mee gedaan. Hij is blij met deze kans en met de vakkundige lessen van Janny Zomer en Charles Hens.